Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха младежа, който удуши приятелката си в село Правда

Снимка: Катя Чорова
Убийството, станало тази нощ в горнооряховското село Правда, е от ревност. 22-годишният студент по икономика във Великотърновския университет, който удуши 16-годишната си приятелка, е арестуван, след като сам се е предал на полицията.

От Горна Оряховица са студентът и десетокласничката, които имали връзка от няколко месеца, съобщиха окръжният прокурор Емил Денев и директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов:

Убийствиото е извършено от ревност.

Предполага, че има връзка с друго момче момичето. Престъплението е извършено в наследствения дом на родителите на момичето в село Правда. Никой не е имало в къщата, били са само двамата. В 2.35 момчето е отишло в районното уоравление в Горна Оряховица, където е заявил, че е извършил тежко престъпление, умъртвил е приятелката си чрез душене. След като е отишъл в районното управление е тестван със средство за измерване на алкохола и е установено, че има 0,96 промила алкохол.

На студента е повдигнато обвинение за убийство и прокуратурата ще поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна