Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското посолство в Атина денонощно следи информацията около общата стачка в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун продължават денонощно да следят информацията около общата стачка в Гърция. По последни данни, голяма част от българските граждани ще бъдат превозени в рамките на днешния ден, съобщи посолството ни в Атина.

По информация на посолството, има отделни местни компании за вътрешен морски транспорт, чиито служители не участват в стачката. Работи редовната фериботна връзка с остров Тасос.

За подобряване на положението на блокираните граждани на остров Корфу са увеличени полетите в посока Атина и Солун, където има въздушен транспорт. В момента от остров Корфу съществуват възможности да се отпътува с кораб, но без автомобил. Големи туристически групи ще бъдат превозени с кораба "Мариана", който събира около 60 пътници и ще прави курсове от пристанище Кавос към Игуменица.

Получава се информация за нерегламентирани курсове на плавателни съдове, които е възможно да са ненадеждни и следва са се подходи с внимание за претоварване и спекула с цените.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна