Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва "Мисия безопасност"

Владимир Тодоров
Снимка: БГНЕС

"Мисия безопасност" - под това мото Асоциацията на пострадалите при катастрофи започва поредната си инициатива за безопасното шофиране. Мисията е насочена към опресняване на знанията на водачите за правилата за безопасност на пътя, поясни председателят на Асоциацията - Владимир Тодоров:

Идеята е, че законът за движение по пътищата е променян многократно в годините. Това е най-променяният закон. Има много нови положения, има много ситуации, които са нови и хората са забравили тези нови положения. Ние искаме да дадем опресняване на тези знания, искаме да напомним пак за най-опасните ситуации - как да се действа при аквапланинг, как да се действа при укрепване на товари, защо е важно да говорим по темата за пътната безопасност, какви са задълженията на водачите при ПТП… Това е изключително полезно за подобряване и напомняне на правилата за движение.

Партньор на инициативата е една от големите столични автошколи. В нейните учебни центрове, всяка събота, напълно безплатно, водачи ще могат да посещават опреснителните курсове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна