Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акушерката Емилия Ковачева, обвинена, че се е опитала да убие новородената Никол, се изправи пред съда

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

 Акушерката Емилия Ковачева се изправи днес пред съда с адвоката, който защитаваше медицинските ни сестри в Либия - Владимир Шейтанов. Както знаете, тя е подсъдима, че миналият април по време на нощното си дежурство се опитала да убие четиридневната тогава Никол. Показания по делото дадоха колеги на Ковачева, които разказаха за организацията на работата в болница Софиямед. След края на заседанието адвокат Шейтанов и прокурорът по дело Николай Христов влязоха в задочен спор за вината на акушерката:

Случаят е изключително тежък и нашите симпатии са на страната на родителите на това детенце, което много трудно е оживяло и все още има проблеми. Въпросът е да се уточни кой и кога е извършил това нещо, за да се потърси отговорност от конкретния извършител, а не от набедени лица. Аз не мисля, че е Ковачева към момента на базата на доказателствата, които бяха изнесени в това заседание. 

Засега няма никакво съмнение по отношение на авторството и деянието, поне за мен. Това, което се вижда и по експертизи е Емилия Ковачева, да. Това е един от основните мотиви ние да насочим разследването си спрямо нея и да внесеме обвинителен акт точно срещу това лице. Няма никакво разколебаване, а това каква е позицията на защитата, няма да коментирам. Със сигурност, това, което сме внесли като обвинителен акт ще го поддържаме до края на делото.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна