Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е преминаването на товарни автомобили през граничните пунктове на страната

Има километрични опашки от чакащи товарни автомобили

Снимка: БГНЕС

Всички гранични пунктове в страната вече работят в обичаен режим. Това съобщиха за "Хоризонт" от пресцентъра на Гранична полиция. Възстановена е системата на работа в пълен обем.

Заради възникнал технически проблем в една от системите от 04:00 часа сутринта беше затруднено придвижването на превозни средства на всички гранични пунктове без „Дунав мост“.

Преустановено беше преминаването на товарни автомобили през граничните пунктове с Гърция и с Турция и се наложи ТИР-овете да изчакат възстановяването на нормалното функциониране на системата.

По обяд на граничния пункт "Капитан Андреево" се бе образувала 4-километрова опашка от товарни автомобили заради сриа в системата. По-тежка обаче бе ситуацията на "Капъкуле", където движението е по-интензивно и чакащите автомобили да преминат в България бяха образували 10-километрова колона.

Малко след 12 часа беше възстановено пропускането на тежкотоварните камиони през граничните с Гърция пунктове. На граничен пункт "Кулата", където трафикът е най-натоварен има образували се колони от тирове и в двете посоки.

Преминаването на леки автомобили, автобуси и микробуси близо девет часа се извършваше при облекчен режим на проверка и ръчна обработка на документите.

Очаква се в късния следобед колоната от тирове да намалее.







Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна