Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволно са се предали двама от издирваните за престрелката в курорта "Слънчев бряг"

| обновено на 09.06.16 в 17:38

Срещу 31-годишния Тодор Славов от Стара Загора е повдигнато обвинение за убийството на охранителя Александър Алексиев при стрелбата в Слънчев бряг. Двама от издирваните 8 души за престъплението доброволно се явиха в бургаската полиция. Един от тях е собственикът на ресторанта, пред който става престрелката, 33-годишният Божидар Георгиев. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която пристигна в Бургас, заяви, че до момента са задържани 19 души.

Очакват се резултатите от експертиза, която трябва да докаже дали е иззето оръжието на престъплението. От полицията в Бургас увериха, че след престрелката снощи осем души са обявени за издирване.

Процесуално-следствените действия продължават, заяви апелативният прокурор Любомир Петров:

Намерени са множество предмети, относими към предмета на разследване по делото, включително над 30 гилзи, нож, намерени са и са иззети три пистолета. Един газов пистолет, който е от обкръжението на Димитър Желязков, едно огнестрелно оръжие, което е законно притежавано от лице от така наречените "стрелци" и пистолет "Макаров" без номера до тялото на убития.

Спор за местата за паркиране пред ресторанта е конкретната причина за скандала между групата на Димитър Желязков и близките на собственика на заведението Божидар Георгиев, потвърди директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов:

Задържанията продължават и в момента, като в хода на проверките на задържаните лица установяваме кой каква съпричастност има към случилото се. Към момента нямаме данни за брадви или тояги. Единствено на мястото на произшествието е намерен и иззет един нож.

Междувременно след последната операция състоянието на Димитър Желязков е стабилизирано. Кръвното и сърдечната му дейност са стабилни, увери заместник-директорът на бургаската болница Светлозар Георгиев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна