Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горан Лаутар: Няма свещени крави в музиката

БНР Новини
Снимка: дизайн на плаката – Ангел Додов

След изключително успешното представяне на даркуейв / минимал синт пънк проекта на Горан Лаутар от Загреб Neon Lies на софийска територия, тази вечер „Аларма Пънк Джаз“ пътува с Neon Lies и българското хипнотик / пост-ембиънт дуо Saturated Pixels за Пловдив. Концертът тази вечер е в алтернативното пространство Post-Culture Stage (мазето на „Петното на Роршах“ на „Йоаким Груев“ 36), което вече е в лятна ваканция, но тази вечер отваря врати извънредно за „Аларма“.
СнимкаТа, като си говорим за отваряне на врати, вратите отварят за публика в 21, а началото на концерта е в обичайния за „Аларма“ час 21.30.
За загрявка за довечера тук ви предлагаме нашето интервю с Горан Лаутар в „Аларма“, което направихме във вторник и в което си говорим за много работи, в това число и за (само)ироничния подход на твореца към даркуейва и въобще към мрачната музика на ХХ век. Горан Лаутар синтезира тези свои отношения с жанровата музика в изречението „Няма свещени крави в никоя област, включително и в музиката. В записа от предаването ни ще чуете редки записи както на Neon Lies, така и на актуални и по-стари групи и проекти на Горан Лаутар като Modern Delusion, The Celetoids, Welcomin’ Committee In Flames, The Babies и Dykemann Family, предоставени ни любезно от самия автор.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна