Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР планира пропускателни пунктове в "Слънчев бряг"

Главният секретар на МВР Георги Костов (на заден план).
Снимка: БТА

Пропускателни пунктове на полицията в "Слънчев бряг" да помагат за сигурността в курорта предложи днес в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов.

Идеята му е затягането на режима да става чрез координационен център, ръководен от полицията и включващ представители на поне още три институции. "Влизат НАП, ДАНС, при необходимост Главна дирекция "Митници", защото те имат отношение по разливния алкохол, свързан с олинклузивите, който също е голяма заплаха и перо за бюджета, колегите от БОП, естествено, и колегите от местната структура. В процес на изграждане е. В момента обаче всички структури имат командировани служители и се надяваме да достигнеме и договорка с АД-то да затвориме комплекса. В пропусквателен режим от полицията е", каза Костов.

"Никой не е обсъждал идеята за пунктове и затваряне на комплекса с нас", категоричен е Веселин Налбантов от Съюза на собствениците в курорта. Според него е нелепо затваряне с КПП-та: "Такова нещо съм виждал в Мексико, ама там има убийства всеки ден. Тука туй затваряне, не. Всички туристи признават полицията и искат да има полиция. Да, да има полиция, но по един нормален начин. Звучи ни малко: "Сега ще ви разкажем играта на вас, които си плащате данъците".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна