Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителят, разследван за блудство с малолетни, остава за постоянно в ареста

Снимка: Радио Шумен

С решение на Силистренския окръжен съд 54-годишният учител Илиян Василев, срещу когото се води разследване за блудство с шест малолетни деца, от днес е за постоянно в следствения арест.

По данни на прокуратурата, посегателствата са извършени от ноември 2014 до април 2015 година. Потърпевшите са деца на възраст 10-12 години, които са ходили на частни уроци по музика в дома на учителя в Дулово.

Илиян Василев е уличен още миналата година след оплакване от майката на едно от децата. Учителят веднага е бил уволнен от дуловското училище "Васил Левски".

От Агенцията за закрила на детето са предотвратили назначаването му на работа в друго училище в село Секулово. Разследването срещу Василев се води от месеци.

Освен за педофилия срещу него е повдигнато обвинение и за държане и разпространение в интернет на порнографски материали с деца. От прокуратурата твърдят, че учителят е снимал действията си с децата със скрита камера и е публикувал кадрите в социалните мрежи. Според прокурорите са събрани достатъчно доказателства, които го уличават в тежкото престъпление.

Ако вината му бъде доказана, Илиян Василев може да получи до 20 години затвор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна