Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потърпевши от "Популярната каса" в Дупница си искат Братя Галеви

Братя Галеви
Снимка: БГНЕС

58 са вече подадените в прокуратурата жалби от изгорели във фалиралата "Дупнишка популярна каса", каза говорителят на Районното обвинение Емил Павлов. Очаква се техният брой да нараства. В града се коментира, че сред потърпевшите ужилени са и бивши полицаи, дознатели, прокурори. Това по-скоро е блъф, използван от създателите на Популярната каса, оказала се пирамида, за да привлекат повече клиенти, коментират дупничани.
Срокът за разследването по случая с обявената в несъстоятелност каса, който беше удължен по искане на полицията с 30 дни и трябва да приключи до 1 август т.г. може да приключи и по-рано, каза говорителят на прокуратурата Павлов. Възможно e да се установи при разследването присвояване в особено големи размери. За този род престъпления законът предвижда затвор от 5 до 15 години, поясняват магистрати. Ако прокуратурата прецени, че няма данни за извършено престъпление, потърпевшите ще трябва да търсят сами правата си в съда. 
Междувременно някои от потърпевшите, които изгарят с по 200 хиляди лева, призоваха в ефира братя Галеви да се върнат и тогава в Дупница ще има ред и престъпността "ще клони към нула". Както е известно, Братя Галеви са в неизвестност от 8 май 2012 г., когато трябваше да влязат за изтърпяване на по 5 години затвор за създаване на организирана престъпна група и рекет.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени