Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Меняйло: Русия не се занимава с надпревара във въоръжаването в района на Черно море

Снимка: Николай Кръстев

Русия не се занимава с надпревара във въоръжаването в Черноморския регион, а НАТО е този, който прави това, заяви бившият заместник-началник на руския Черноморски флот и настоящ губернатор на Севастопол Сергей Меняйло.

Според Меняйло, руският флот в Черноморския басейн винаги е бил гарант за мира и стабилността в този регион. Губернаторът коментира пред БНР, че никой не крие нищо от Запада:

Никой от никого нещо не скрива. Нещата се виждат в медиите още от момента когато започва да се строи военен кораб или нещо друго и след това, когато те влизат реално в състава на някоя военна част и се присъединяват към останалите плавателни съдове в базата в Севастопол. Плановото превъоръжаване  върви нормално, както във всички държави в останалия свят.

Меняйло бе категоричен, че Русия не участва в разгръщането на надпревара във въоръжаването в района на Черно море и коментира че този, който прави това е НАТО. Той попита риторично:

За кого е заплаха Русия и Черноморският и флот? При вас няма ли нова военна техника? Значи за вас може, а за Русия не може,  така ли? Защо? Русия не казва, че вие се занимавате с надпревара на въоръжаването? Защо все се прилагат все двойни стандарти?

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна