Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещата между Лавров и Кери в Москва започна с минута мълчание за загиналите в Ница

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Всички електронни медии в руската столица следят новините, свързани с трагичните събития в Ница. В терористичния акт в Ница има загинала руска гражданка, потвърди официално руското министерство на външните работи.

Президентът Владимир Путин изпрати съболезнователна телеграма до френския си колега Франсоа Оланд, в която се казва, че е потресен от жестокостта и особения цинизъм на това престъпление. Той определи тероризма като чудовищно зло, срещу което трябва да се обединят усилията на цялото човечество.

Още в първите минути след трагедията официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова изказа съболезнования на семействата на загиналите и ранените по време на терористичната атака във френския град Ница. Тя определи случилото се в Ница като трилър, който се превръща в реалност.

Руският премиер Дмитрий Медведев, който е в Монголия за срещата на върха Европа - Азия (АСЕМ), бе категоричен в осъждането на случилото се в Ница, като каза, че терористите и техните спонсори разбират само от сила и че сме длъжни да им я покажем.

В същото време в Москва, преди началото на разговорите между руския външен министър Сергей Лавров и американския му колега Джон Кери, двамата и водените от тях делегации с минута мълчание почетоха паметта на загиналите в терористичния акт в Ница.

Според Лавров случилото се в Ница потвърждава необходимостта от бързо сътрудничество в действията на Русия и САЩ в борбата с тероризма.

Късно снощи президентът Владимир Путин разговоря с държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския министър на външните работи Сергей Лавров в Кремъл. Днес разговорите между Лавров и Кери продължават.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна