Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима полицаи загинаха при стрелба в казахстанския град Алмати

| обновено на 18.07.16 в 10:23
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима полицаи и цивилен гражданин са загинали при стрелба в казахстанския град Алмати, съобщи агенция Новости, като се позова на източници от силите за сигурност. Други пет служители на реда са в критично състояние. Неуточнен брой въоръжени мъже открили огън по патрулен автомобил в близост до полицейски участък в центъра на града. Служителите на реда са успели да задържат един от нападателите. 
Няколко нападения срещу силите за сигурност на Казахстан е имало тази сутрин в икономическата столица Алмати, съобщиха от Комитета по национална сигурност. Заради съобщение за поставено взривно устройство, властите са отцепили жп гарата в града.
В ход е специализирана антитерористична операция за неутрализиране на нападателите. 
От Комитета за национална сигурност съобщиха също, че повишават тревогата за терористична опасност до най-високата ѝ степен. Тя беше на умереното жълто ниво след поредицата от нападения миналия месец в друг град Актобе, при които загинаха 13 души.
В столицата на Армения Ереван продължава заложническата драма. Въоръжената опозиционна група освободи двама от полицаите, но продължава да държи някои от техните колеги заложници, сред които и високопоставен полицейски началник. Въоръжените искат оставка на правителството и освобождаване на бившия военен лидер  Жирайр Сефилян.

Още за събитията в Казахстан чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна