Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгени Крусев беше назначен за заместник-кмет по транспорта в София

Евгени Крусев поема поста на заместник-кмет по транспорта
Снимка: Евелина Стоянова
Евгени Крусев е новият заместник-кмет по транспорт в София. Той поема длъжността, след като кметът Йорданка Фандъкова освободи от поста Любомир Христов, заради загубено обществено доверие. Христов си тръгна от общината след скандал с обществена поръчка за ремонт на спирки в Центъра за градска мобилност. Оставки подадоха и членовете на ръководството на общинското дружество.

Поръчката беше дадена на фирма, близка до екс-депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева. Проверката на общината показа, че има сериозни пропуски при ремонта на спирките. В момента ЦГМ се проверява и от Сметната палата и Финансовата инспекция.

Новият зам. кмет по транспорт Евгени Крусев е завършил "Транспортно планиране и инженерство" в Единбург, Великобритания.  Работил е като експерт по управление на проекти в Столичната община и Центъра за градска мобилност.

Отговорността, която поемам, е огромна. Предизвикателството също е огромно. Надявам се да оправдая очакванията на кмета Фандъкова и на гражданите на София да превърнем транспорта от сектор с проблеми  в система, която да отговаря на нуждите на хората. Кметът Фандъкова вече ми възложи плана и контрола на текущите ремонти, които се извършват в града, както на големите булеварди, по които се работи усилено, така и на малките квартални улички. Това е задачата, която е с много висок приоритет. Също така планът за устойчива градска мобилност е първостепенна задача за мен, тъй като този план ще създаде основната рамка, по която ще работим в сферата на транспорта. Той ще зададе цели и мерки, които да се предприемат за насърчаване на устойчивите начини за придвижване - пешеходно, велосипедно придвижване, обществен транспорт, сподели първите си приоритети на новия пост Евгени Крусев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна