Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един непознат автор, работил за Би Би Си, в „Третото ухо“, времето на Радиотеатъра за малки радиопиеси

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

Третото ухо не е ново нещо, но му отделихме заслужено внимание във ваканционната програма на Радиотеатъра. През август в съботните следобеди вместо традиционното Документално студио, ще чуете малки пиеси, аудио миниатюри или едноактни истории, които задължително ще разчитат на елемент на провокация и загадка. В малкия звуков обем авторите не могат да разкажат сложна епична история, но и кратката и на пръв поглед проста може да донесе нещо любопитно за вашето вътрешно зрение, за вашето дълбоко вътрешно аз, за вашето Трето ухо, Ухото, насочено към вътрешните гласове и въображението.
Родрик Уилкинсън е един от много редките случаи на автор, живял и работил през целия си живот извън България, който в един прекрасен ден реши ни изпрати директно, с едно кратко писъмце няколко свои текста. „Вътре в картината“ е един от тях и в картината стават някакви любопитни неща, които могат да станат само в радиопиеса и никъде другаде, както това правят добрите автори на радиопиеси от школата на Би Би Си.   
Димитър Иванов, Мая Бабурска, Стефан Гурин, Робин Кафалиев, Красимира Казанджиева, Георги Джубрилов, Александър Диков, Богдан Глишевса актьорите, повикани от режисьора и преводач Илия Атанасов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна