Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многопрофилната болница в Дулово с модерна апаратура за лапароскопски операции

Снимка: МБАЛ - Дулово

Хирургичното отделение на многопрофилната болница в Дулово получи като дарение модерна апаратура за лапароскопски операции. Техниката е на стойност 35 000 лева. Те са осигурени от местен инвеститор. 

Новият апарат, по-известен като "лазерен нож", се използва за комплексно регулиране на дозираната енергия за рязане на тъкани и кръвоспиране при лапароскопски интервенции. Апаратът има приложение и в конвенционалната хирургия. Използването му ще подобри чувствително качеството на операциите, които се извършват в болницата, при това с минимален риск от усложнения, коментира началникът на хирургическото отделение д-р Дечо Иванов и подчерта, че на пациентите от района, вече няма да им се налага да пътуват до големите градове, и болници, а ще имат достъп до модерно здравно обслужване близо до домовете, и семействата си. 

Това е поредното дарение, което общината в Дулово получава от дружеството-концесионер на каолиновото находище до село Секулово. През пролетта, кметството в селото е получило 35 тона пясък, за ремонт на улиците. Същите дарители са осигурили средства за празничната програма по време на майските празници на културата в Дулово. Те финансират и летен курс по немски език за децата от града.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна