Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ню Йорк Таймс": Колин Пауъл е предложил на Клинтън да използва пощата си

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кандидатът на демократите за президент на Съединените щати Хилъри Клинтън е заявила пред разследващите, че бившият държавен секретар Колин Пауъл ѝ е предложил да използва личния си имейл, съобщава вестник "Ню Йорк Таймс". Вестникът посочва, че информацията идва от бележки на ФБР, предадени на Конгреса във вторник. Бележките съдържат подробности от интервю на агенцията с Клинтън относно използването на пощата, което е продължило над 3 часа.

"Ню Йорк Таймс" цитира и предстояща книга, в която е описан разговор по време на вечеря. В него Пауъл казва на колегата си да използва личния си мейл, освен ако не става дума за класифицирана информация. В поредица електронни писма през 2009 година Хилъри Клинтън също така го пита за това как той си е служил с електронната поща по времето на Джордж Буш-младши.

Представители на щаба на кандидата на демократите за президент не бяха открити за коментар. От офиса на Колин Пауъл обявиха, че не могат да припомнят конкретния разговор по време на вечерята. В изявлението се казва, че той си е спомнил за направено описание на използваната от него система пред Клинтън, но не ѝ е предлагал да направи същото. Пауъл освен това е обяснил, че не е имал избор, тъй като през 2001 година, когато е поел поста на американски първи дипломат, Държавният департамент не е имал напълно функционираща собствена поща.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна