Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънцето и групата му остават в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста Иван Митов, по прякор Слънцето, и още шестима души, обвинени за разпространение на наркотици в Слънчев бряг.

Вчера главният секретар на МВР Георги Костов определи групата на Слънцето, както и още една, разбита преди месец, като основни заплахи, свързани с наркоразпространението в летния курорт.

Работата за неутрализирането им е започнала още преди стрелбата по сочения за наркобос - Димитър Желязков, каза още главен комисар Костов:

Цялата държава прояви воля към неутрализацията им, за да бъде този курортен комплекс по-сигурно място за престой на туристите, както и да се повдигне като цяло имиджа на туристическия бизнес в страната.

След преценка на свидетелските показания и останалите доказателства, събрани от разследващите, съдът счете, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице опасност да извършат друго престъпление. Обвиняемите Иван Иван Митов, Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев могат да протестират решението пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна