Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партийна делегация, водена от Лютви Местан, е била приета от премиера на Турция

Председателят на турския парламент Исмаил Кахраман и лидерът на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели също са разговаряли с Местан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Делегация от партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност", водена от лидера ѝ Лютви Местан, е била приета от турския премиер Бинали Йълдъръм. Според съобщение на ДОСТ, Местан е запознал министър-председателя на Турция с политическите цели на новорегистрираната у нас формация. Специално внимание е било отделено на всички възможности за задълбочаване на отношенията между България и Турция. Местан и водената от него делегация са отбелязали пред Йълдъръм, че ДОСТ е била първата партия, излязла с официална осъдителна позиция, непосредствено след нощта на опита за преврат на 15 юли.

Делегацията на ДОСТ е била приета и от председателя на турския парламент Исмаил Кахраман и от лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели. В информацията от ДОСТ няма подробности за темите обсъждани с Кахраман и с Бахчели, но домакините са пожелали на новата партия успехи в постигането на политическите ѝ цели.  

Все още не е ясно, дали делегацията, водена от Местан, ще има среща и с лидера на другата опозиционна партия – Народнорепубликанската – Кемал Кълъчдароглу, тъй като неговият конвой стана обект на терористично нападение. Лютви Местан и водената от него делегацията са поканени за официалната церемония по откриването на третия мост над Босфора, съобщават от ДОСТ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна