Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационните системи на МВР вече работят нормално след срива

| обновено на 02.09.16 в 15:12
Снимка: БГНЕС
Системата за издирвани хора при граничния контрол на МВР се срина тази сутрин. Не работеха регистрите на контролно-пропускателните пунктове, както и тези за регистрация на автомобили в "Пътна полиция" в цялата страна, потвърдиха за "Хоризонт" от МВР. На граничните пунктове са предприети действия за облекчено пропускане на граждани на Европейския съюз.

Малко след 12.00 часа от министерството увериха, че техническите проблеми са отстранени и е възстановена нормалната работа на електронните системи. Комисар Тенчо Тенев обясни:
Имаше проблем в рамките на около един час. Проблемът беше на територията на цялата страна, не беше само за КАТ София. Оправи се проблемът. Колегите пуснаха системата и вече работим нормално, тъй като в София е най-големият наплив за регистрация на автомобили, в момента имаме около 750 автомобила, които чакат за регистрация. Ще направим всичко възможно за тези хора, които днеска са решили да регистрират автомобилите си, за да пътуват през почивните дни, да бъдат обслужени.
Километрична опашка се е образувала на граничния пункт "Капитан Андреево" заради блокиралата информационна система на МВР. Работата на пункта вече е възобновена като са отворени и десетте гишета за обработка на документите. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна