Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От БСП официално питат министър Бъчварова за оставката на директора на полицията в Благоевград

Снимка: БГНЕС

От БСП официално питат министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова за случая с оставката на директора на полицията в Благоевград Росен ТанушевПартията се интересува дали освобождаването му е свързано с ареста на собственика на строителната фирма „Агромах“ Методи Бачев, който беше заснет да отправя нецензурни реплики за премиера Бойко Борисов по време на празненство. Депутатът Кирил Добрев обяви въпросите на БСП към министър Бъчварова: 
Кой е наредил веднъж да ги приберат, а втори път да бъдат освободени. Това ни е въпроса. Докато е вървяло интервюто на премиера вчера двама души са били в ареста. Нали се сещате, че един районен полицейски шеф сам няма да инициира ареста на местен олигарх. Министър Бъчварова със същия устрем, с който защитава честта на премиера, да защитава интересите на хората, на нашия сигнал, в който става въпрос за това как и на кого се раздават пари за строителство на магистрали, на пътища, а държавата и институциите мълчат.

През юни БСП посочиха, че фирмата „Агромах“ приоритетно е спечелила поръчки за стотици милиони левове за ремонт на пътища. Настояха и за оставката на шефа на пътната агенция Лазар Лазаров

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна