Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският канцлер: Не сме отнели на никого нищо заради бежанците

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел, чиято партия може да загуби местните избори в родната й провинция утре, отхвърли обвиненията на настроените против имиграцията критици, че правителството й прави по-малко разходи за германците заради големия приток от бежанци, предаде Ройтерс.
  Не сме намалили помощите за когото и да било в Германия в резултат на помощта за бежанците. Всъщност наблюдавахме социални подобрения в някои области, каза Меркел в публикувано днес интервю в германския в. "Билд".
  Не сме отнели нищо на хората тук. Продължаваме да постигаме голямата си цел да поддържаме и подобряваме качеството на живота в Германия, заяви тя ден преди важните избори в Мекленбург-Предна Померания.

 Пред Ройтерс Меркел заяви, че Германия последователно ще депортира мигрантите, които нямат право да останат.
 
 Някои хора казват, и с право, че онези, които нямат право да останат, трябва да напуснат нашата страна.

Меркел коментира и призивите за увеличаване на полицаите в страната:
 

Полицаите имат нужда от законно право да действат. Ако не им е позволено да правят нищо, тогава няма полза от това да има много полицаи и те са разочаровани. Полицаите трябва да са способни да си вършат работата. Да разполагат с най-новите технологии. И да могат да работят с тях.

  По-малко от половината германци смятат, че канцлерът Ангела Меркел е най-подходящият лидер с оглед на предизвикателствата пред Германия, сочат оповестени днес резултати от социологическо проучване, цитирано от ДПА.
  Едва 44 процента от запитаните са заявили, че биха се доверили на Меркел за четвърти мандат, след като вече е прекарала над десетилетие във властта.
  През последните години Меркер беше подложена на изпитания от финансовата и бежанската криза.
  Въпреки намаляващите проценти в социологическите изследвания, Меркел все още изпреварва потенциалните си опоненти за поста.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна