Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина и осем пострадаха, след като ТИР се вряза в къща в Лом

| обновено на 04.09.16 в 22:19
Снимка: БГНЕС

Един човек загина, а 8 бяха ранени, след като ТИР се вряза тази вечер в къща в Лом. Камионът със софийска регитрация е пропуснал завой в ромския квартал Младеново, минал е през двора и се е врязъл в къщата.

Жертвата е 33-годишен мъж. Сред ранените е шофьорът на ТИР-а, който много трудно бе изваден от врязаната в къщата кабина. Директорът на центъра за Спешна помощ в Монтана д-р Серьожа Ценков, за състоянието на пострадалите:

Шофьорът последен, след намесата на гражданска защита, е изваден от автомобила. В най-тежко състояние е, в травматичен шок. С множествена травма. Средно тежко е състоянието на двама от другите пострадали, а останалите са с леки травми, без опасност за живота.

Всички пострадали са настанени в болницата в Лом и състоянието на двамата по-тежко пострадали е стабилизирано, каза пред БНР директорът д-р Георги Савков.

Двама от тези осем са в шоково състояние. С фрактура на бедрото е едната пострадала и шофьорът, при който след преглед на скенер не открихме травматични промени в костите и коремните органи, но той е с политравма. Дълго време е бил затиснат в кабината и затова е в шок. Към момента смятаме, че сме овладели ситуацията на тези двамата. Другите са с по-леки наранявания. Няма нещо, което да е притеснително за останалите шестима.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна