Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП сезира главния прокурор за продажба на имот в столичния квартал "Оборище“

БСП сезира главния прокурор за действията на областния управител на София Веселин Пенев, свързани с продажба на имот в столичния квартал "Оборище“.

Социалистите посочиха, че 7 и половина декара имот близо до паметника на Васил Левски е продаден за по-малко от 660 хиляди лева.

Сигнал по случая е внесен и при вицепремиера Румяна Бъчварова, която отговаря за координацията и дейността на областните управители - обяви депутатът от "БСП лява България“ Жельо Бойчев

Най-големите въпроси са към премиера Борисов - дали той е знаел за тази сделка, стои ли зад тази сделка с тези параметри и разбира се, другият въпрос, който отеква много силно, е към моралните стожери, това, разбира се, в кавички, тъй като става въпрос за РБ, които са излъчили областния управител. Те подкрепят ли действията на висшия си представител, тъй като той е и в Изпълнителния съвет на РБ? - каза Жельо Бойчев.

Областният управител Веселин Пенев определи като несъстоятелни обвиненията на социалистите. Той коментира, че всички процедури при сключване на сделката са спазени и няма никакви притеснения за извършени нередности. По думите на областния управител, имотът, известен като "Царските конюшни", години наред е бил язва в сърцето на столицата.



 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна