Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера: "На нея с обич! Емил Димитров"

Антония Малинова: Актьорът трябва да е войник и да отива там, където го изпрати съдбата

Снимка: Личен фейсбук профил

Тя е актриса, при това първата българска актриса, която излиза на сцената на "Комеди Франсез". От  22 години живее и работи в Париж. Преподава в едно от най-реномираните частни училища за актьорско майсторство "Cours Florent", провежда майсторски класове, изявява се и като режисьор. Името й е Антония Малинова


На въпроса "Къде се чувства най-добре?" - като актриса, преподавател или режисьор, тя отговаря категорично: "Аз съм актриса и ще си остана такава", като с усмивка допълва: "чувствам се привилегирована и щастлива, заради това, че мога да работя професията си, но съм за това човек да се развива и да бъде любопитен към това, което животът му предлага". Антония Малинова разказва за преподавателската си дейност, както и за необходимостта да получиш шанс, да ти повярват. 

СнимкаПрез седмицата за няколко дни Антония беше в София по повод подготовката на музикален спектакъл, посветен на Емил Димитров, който ще бъде представен на 20 декември в зала 1 на НДК. В спектакъла ще участва и Даниел Цочев, който оказва се е не само добър актьор, но и добър певец. В негово изпълнение ще прозвучат много от песните на Емил Димитров. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна