Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Службите за сигурност не изключват да е готвен атентат срещу сръбския премиер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в Сърбия очакват тази вечер резултати от лабораторния анализ на оръжията и боеприпасите, които бяха открити снощи в близост до дома на премиера Александър Вучич в белградското предградие Яинци. Силите за сигурност не изключват срещу него да е бил готвен атентат.

Вътрешният министър Небойша Стефанович разкри, че ръчният противотанков гранатомет, който е част от открития арсенал, е използван по време на войната в Хърватия през 90-те години на миналия век. А две от четирите ръчни гранати са от войната в Босна. Следите им водели до столицата Сараево. Стефанович не обясни как е било установено това.

По-рано Вучич заяви, че не вярва на нито една недоказана теория за зловещата находка. Продължавам да съм като гъска в мъгла, сподели той пред журналисти.

Снощи са взети всички пръстови отпечатъци, всичко което е необходимо. Сигурен съм, че ще се намери т.нар. частична ДНК и ще се установи. Може някой случайно да е оставил нещо. Всичко може да се е случило. Вярвам, че така ще установим всичко.

Сърбия помни не чак толкова отдавнашно убийство на свой премиер. На 12 март 2003 година в центъра на Белград беше застрелян Зоран Джинджич.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна