Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военни и хеликоптер участват в издирването на изчезналия мъж в района на връх Ботев

| обновено на 31.10.16 в 18:35
Снимка: БГНЕС

Пети ден продължава издирването на 34-годишния програмист Мирослав Късовски, който изчезна в района на връх Ботев в Стара планина. 300 военни и хеликоптер участват в спасителната операция, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов, който е разговарял тази сутрин с премиера Бойко Борисов.

Специално сформиран щаб ръководи действията на спасителите. В Калофер се събират директорът на Пловдивската полиция Христо Разсолков и началникът на отбраната ген. Константин Попов:

Създадохме добра организация и координация с всички структури. По разпореждане на министъра на отбраната Николай Ненчев в издирването се включиха военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, 24 единици специализирана техника и вертолет "Кугър" със спасители от 24-та авиобаза – Крумово. Те действат съвместно със служители от областните дирекции на МВР в Пловдив и в Стара Загора.

Последната връзка с Мирослав Късовски е била на 26-и октомври, когато той се обадил на майка си, за да ѝ каже, че ще изкачи върха и след това се прибира. По време на похода Мирослав е бил с колело.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна