Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И. Василева: Близо 350 млн. лева са инвестирани в страната ни по ОП "Околна среда"

Снимка: БГНЕС

Близо 350 милиона лева са инвестирани в страната ни по Оперативната програма "Околна среда" през последните години. Това съобщи при откриването на международна конференция в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

С тези средства са завършени 3 пречиствателни станции в Бургас и Созопол и са реконструирани пречиствателни съоръжения в Поморие, Несебър и Варна.

Близа 680 милиона лева са общите инвестиции за опазването на околната среда в региона на Черно море, каза Ивелина Василева. Тя уточни, че предстои реализирането и на нови проекти:

Предстои изпълнението на втората фаза от подобряването на инфраструктурата за отпадъчни води в община Варна, курортен комплекс Златни пясъци, проектът на община Приморско и регионалните прединвестиционни проучвания за Черноморските територии, които ще определят новите инвестиции за финансиране по оперативната програма.

В Бургас се проведе международна конференция, посветена на Деня на Черно море. На нея присъстваха представители на българското правителство, на 6-те държави от Черноморския регион, посланици, кметове на черноморски общини и експерти от неправителствения сектор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна