Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири кабинета в 12-о ДКЦ в "Люлин" вече са с нова апаратура

Снимка: Дончо Барбалов

Днес бе представена нова медицинска апаратура в 12-и Диагностично-консултативен център в "Люлин", закупена чрез заем от Фонда за устойчиво градско развитие. Апаратурата на стойност 350 хиляди лева е за акушеро-гинегологичния кабинет, клиничната лаборатория, физиотерапевтичния и рентгеновия кабинет. В тези кабинети е направен основен ремонт със собствени средства.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отбеляза при представянето на ценната придобивка за медиците, че Столичната община е инвестирала над 500 хил.лв. в общинските здравни центрове и около 5 млн.лв. в общинските болници.


Сн: Дончо БарбаловПрез 2017 г. общинският медицински център в "Люлин" е възможно да се включи в общинската програма за скрийнинг на рак на гърдата, в която досега участват осем общински и национални болници, обяви кметът Фандъкова. Тя подчерта, че в момента единствено 12 ДКЦ от общинските медицински центрове работи по програмата на Министерството на здравеопазването "Спри и се прегледай" за профилактика на рак на маточната шийка и рак на млечната жлеза.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна