Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуването в Канада протича спокойно

Седем избирателни секции има разкрити за българите в Канада

| обновено на 06.11.16 в 17:25
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изборният ден в Канада в пет от общо седемте избирателни секции – две в Отава, две в Торонто и една в Монреал - започна в 14.00 часа българско време. Заради часовата разлика в 17.00 часа започнаха изборите и в секцията в град Ванкувър, а в 16.00 часа преди нея и в секцията в Калгари.

Пред избирателната секция в Генералното консулство в Торонто още от ранните часове на деня се формираха опашки. За да участва в изборите за президент и вицепрезидент, както и в референдума, всеки български гражданин представя валиден документ за самоличност и подписва декларация, че няма да упражни правото си на глас на друго място. Въвеждането на данните ръчно от комисията води до допълнително забавяне на гласуването.

Традиционно най-голям брой българи гласуват в двете секции в Торонто – в западното предградие Брамптън и сградата на Генералното консулство в източно Торонто. Към този час в тази секция са гласували най-малко 100 души. Засега изборите протичат спокойно. Няма регистрирани жалби, оплаквания и инциденти в секцията.

Избирателните секции ще затворят в 20.00 часа местно време, т.е. в ранните сутрешни часове в понеделник българско време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна