Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС финансира модернизирането на Железопътната отсечка между Костенец и Септември

Снимка: Радио ВИДИН

Железопътната отсечка между Костенец и Септември с дължина от 24 км., ще бъде модернизирана с пари от ЕС. Споразумението за над 151 милиона евро, по механизма „Свързана Европа“, беше подписано в Брюксел от министъра на транспорта Ивайло Московски и директора на Изпълнителната агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия Дирк БекерРемонтът на линията получава парите защото е част от европейския коридор, свързващ Източна Европа с Източното Средиземноморие, стана ясно от  Бекер.

Така се елиминира едно от стесненията по линията София-Пловдив, което създаваше забавяне по югоизточната железопътна мрежа. Тя е ключова за свързването на Централна Европа с Близкия изток и Азия.

Модернизацията трябва да приключи до 2022г., уточни министър Ивайло Московски. Според него евентуалната смяна на правителството не би следвало да повлияе на изпълнението на такива транспортни проекти
Това е в основата на демокрацията - да има избори и след тези избори да прави кабинет този, който спечели на изборите. От тази гледна точка, не би трябвало да има драма, ако се смени едно правителство с друго и не би трябвало това да създава проблем за изпълнението на този тип проекти.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна