Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мнението на младите хора за президентските избори

Снимка: БГНЕС

Самите кандидати за президент нямат толкова голямо влияние върху самите избиратели. Това каза в интервю за "Хоризонт" Илия Плачков от "Студентски клуб на политолога":

Може да се направи паралел с американските избори, но не можем да правим пряко сравнение с американския народ, защото просто сме различни.Системата е различна и хората по различен начин възприемат самите кандидати.

Президентските избори тази година не ми харесаха особено много. Факт е, че 25 години нямаме изградена система как да си подготвяме хората за ръководни позиции, нямаме традиции за изборите. Дебатите бяха доста изменени, нямаше дълбок анализ. Нямахме достатъчно време да опознаем двамата кандидати - заяви Христина Димитрова от младежи клуб "Его политико".

Обществото има нужда от малко по-дълъг период, в който да си избере кандидат, защото българите все още не сме се научили как правилно да избираме и как сами да се запознаваме с това, което ни се предлага, а по-скоро чакаме всичко на готово да ни се предложи, обясни Ваня Георгиева от младежи от клуб "Его политико".

Гражданската активност на нас младите е най-занижена, заяви Арманда Димитрова от "Студентски клуб на политолога":

Общо взето се оставяме отново по-възрастната част от обществото да избира представител на страната ни, което според мен не е правилно, защото всеки ден чуваме, че ние младите сме хората, които дават надежда на България и как именно ние трябва да оправим държавата, а в същия момент точно ние сме хората, които най-малко даваме гласа си.

Още можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени