Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев разговаря с представителите на Патриотичния фронт

| обновено на 23.11.16 в 12:24
Снимка: БТА/AP

Политическите консултации при президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство в рамките на сегашния парламент продължават с представителите на Патриотичния фронт.


На срещата на "Дондуков" 2 са двамата съпредседатели на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. На консултациите президентът очаква отговора на Патриотите има ли шанс за съставяне на правителство в този парламент:
Ако не, то тогава какви биха били датите, приемливи за вас за провеждане на извънредни избори. Полагам всички усилия политическата криза, която стартира с оставката на правителството, приета от Народното събрание, да не прерасне в парламентарна криза. Притеснен съм от всичко, което чух дотук.

По-късно президентът ще разговаря с представителите на Български демократичен център и "Народен съюз".


Президентът търси вариант за съставяне на правителство в този парламент, включително програмен кабинет или правителство с широка политическа подкрепа. Потенциални дати за предсрочни избори и работата на парламента преди евентуалното му разпускане са другите теми на политическите консултации. 

От ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторския блок, вече потвърдиха, че нямат намерение да формират нов кабинет в този парламент, както и да участват с министри в евентуално служебно правителство.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна