Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: В ГЕРБ няма по-подготвен от мен за поста министър-председател

| обновено на 23.11.16 в 15:57
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов дойде в следствената служба с вицепремиера Томислав Дончев, за да дадат показания по проверката за ваксините, по която е обвиняем министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.

След разпита Борисов обяви, че няма нищо нередно в прокурорската проверка на решения на правителството, включително и за ваксините.

По повод заявеното от Патриотичния фронт, че биха подкрепили и сегашния кабинет, но с нов премиер, Борисов каза, че в ГЕРБ няма по-подготвен от него за поста министър-председател. Той категорично отхвърли възможността партията му да подкрепи някоя от политическите сили в този парламент за съставяне на кабинет:

Аз не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен. Ще дойде ден, в който аз самият, когато се почувствам достатъчно уморен или преценя, сам ще дам път на другите - така, както много пъти съм давал. Това са някак си много лични атаки. Това си е тяхно право. Нека да кажат
(от Патриотичния фронт - бел. ред. ) - кое от решенията ни тези две години те не са подкрепяли.

Борисов беше категоричен:


Няма да ги подкрепим, разбира се, защото хората се произнесоха по темата и ние много ясно от ГЕРБ заявихме какво ще правим след тези избори.  


Бившият правосъден министър Христо Иванов също даде днес показания по разследването за бартера с ваксините от Турция. Иванов е обяснил как се вземат решения "на подпис" от кабинета. Според него тази практика трябва да се преосмисли.

Прокуратурата често е въвличана в ситуации и роли, които имат политически ефект, смята Иванов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна