Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният музикален театър гостува на ФОБИ със спектакъла „Любов и смърт в Мулен Руж“

В програмата на Фестивал на оперното и балетно изкуство на 29 ноември от 19 часа на сцената на Операта в Стара Загора гостува Националният музикален театър със спектакъла „Любов и смърт в Мулен Руж“. Премиерата бе на 27 май тази година.


Музикалният театър реализира нелеката задача да създаде мюзикъл със заглавието "Любов и смърт в Мулен руж", по мотиви от безсмъртната творба на Александър Дюма - син  "Дамата с камелиите". Действието на мюзикъла е пренесено в романтичните времена по създаването на прочутото парижко кабаре Мулен Руж, с неудържимите танцьорки на кан-кан, строежа на уникалната Айфеловата кула и раждането на невероятните картини на импресионистите.

Авторският сценарий и режисурата са на Бойко Илиев, поставил с голям успех на наша сцена и други мюзикъли - "Исус Христос - Суперзвезда", "Зоро", "Чикаго".

Хореографията и танците са на Марлена Тодорова, с асистент Светослав Владимиров. В този мюзикъл, танцът Кан-кан е органично вплетен в съдбата на героите и събитията, заложени в драматургията на произведението.

С този амбициозен проект мюзикълът се връща в неговата голяма драматургична форма отново на наша сцена и възражда традицията на съвременните бляскави спектакли в афиша на Музикалния театър.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна