Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пол Натъл бе избран за нов лидер на британската Партия за независимост

Снимка: ЕПА/БГНЕС

39-годишният Пол Натъл, който е депутат в европейския парламент и 6 години бе заместник-лидер на ЮКИП, спечели 62,6 процента от гласовете на партийните членове. Той обеща веднага след избора, че ще принуди правителството да реализира "истински Брекзит". Натъл изпревари чувствително другите двама кандидати Сюзън Еванс и Джон Рийс-Еванс. 
Това бе втори избор на лидер на ЮКИП тази година, след като предишният победител Даян Джеймс изненадващо се оттегли само след 18 дни на поста, което наложи временно връщането на Наджъл Фарадж до повторното гласуване. 
В своята реч, след като станаха ясни резултатите от гласуването, Пол Натъл изтъкна, че иска да измести Лейбъристката партия, като превърне ЮКИП в патриотичен глас на трудовите хора. Той допълни, че партията ще говори езика на обикновените трудови хора и ще се фокусира върху проблеми, които са насъщни за работническата класа – като емиграцията, престъпността, отбраната, международната помощ – и гаранции, че британците ще бъдат първи на опашката на пазара на труда. 
Политически наблюдатели на Острова заявиха, че преди да се заеме с тази амбициозна задача, Пол Натъл ще трябва да съумее да обедини партията, но бяха категорични, че от тримата кандидати той има най-големи шансове да стори това.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна