Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вл. Тодоров: Нужна е единна държавна политика срещу катастрофите

Снимка: БГНЕС

Годишните награди за пътна безопасност са израз на усилията на неправителствения сектор и частния бизнес за намаляване на катастрофите, заяви пред Радио София Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при автомобилни катастрофи.

Според статистиката в България загиналите при катастрофи за година са близо 100 души на милион население. Това до голяма степен се дължи на липсата на единна и координирана държавна политика и остаряло законодателство, остарели административни санкции и несъбиране на глобите, подчерта Тодоров.

Номинациите са в следните категории: Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации, Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации, Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации, Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност, Номинации за Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища, Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент, участвал в спасяване на пострадали при ПТП или оказал помощ на такива хора).

В журито, определящо победителите, са представители на Фондация "Годишни награди за пътна безопасност", Главна дирекция "Охранителна полиция", Отдел "Пътна полиция", Съюз на българските автомобилисти, Български червен кръст, Министерство на транспорта, Държавно - обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата и журналисти.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна