Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР се включи в благотворителната инициатива "Зимна приказка" на БЧК и Пътна полиция

| обновено на 02.12.16 в 19:54

Българското национално радио (БНР) се включи в инициативата на Българския червен кръст (БЧК) и Пътната полиция и превърна част от сградата си в творческо ателие за Коледната благотворителна изложба - конкурс "Зимна приказва".


Деца рисуваха на темата "Пътна безопасност", а картините им бяха продавани в импровизиран търг. Събраните средства ще бъдат дарени на деца, претърпели инцидент на пътя.

Само за първите 10 месеца на годината в пътни произшествия са загинали 525 души, а 7 132 са ранените, посочи председателят на БЧК Христо Григоров:
Целта тука е не само да съберем финансов ресурс, който да го дарим на тези дечица. Целта е да извадим на повърхността пред българското общество този проблем. Тази война на пътищата защо продължава?

Досега са загинали повече деца, отколкото миналата година и искам всеки един от шофьорите да си зададе въпрос, вътре в самият себе си, спазва ли закона? Защо е агресивен? Каква е причината? Ние нямаме право да губим повече хора!, 
допълни Григоров.

СнимкаМоето послание е: Спазвайте правилата, пазете човешкия живот! По-ценно нещо от човешкия живот няма!, подчерта генералният директор на БНР Александър Велев.

Надявам се с днешното събитие за пореден път да привлечем вниманието на всички българи за това как се държим на пътя,  посочи омбудсманът Мая Манолова.

Този фонд, който е създаден в БЧК за подпомагане на деца, пострадали от катастрофи, едни от основните участници, които влагаме пари в този фонд, са служители на Пътна полиция. Няма как да не участваме в такова мероприятие. За съжаление тази година има много пострадали деца, обясни Бойко Рановски, началник-отдел "Пътна полиция".

Отговорността е на всички - на родителите, на шофьорите, на учителите и на цялото общество, подчерта Васил Велев, директор на програма "Хоризонт", кочто също подкрепя инициативата "Зимна приказка".


СнимкаМраморното фоайе освен в зала за благотворителната изложба на художниците от секция "Карикатура" на СБЖ се превърна в художествено ателие. В инициативата със свое изпълнение се включиха и вокална група "Радиодеца", които припомниха, че децата са безценно съкровище, коет  трябва да  пазим. В търга за събиране на средства за пострадалите деца отличие "Добро сърце" получиха генералния директор на БНР и председателя на БЧК.

Произведенията на карикатуристите и коледни картички може да бъдат закупени до 14 декември  в подкрепа на  децата, пострадали при пътни произшествия. 

Подробности чуйте в репортажа на Евелина Стоянова в звукоия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна