Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Автор:
Снимка: Мария Пеева

„Редят кабинет при ретрограден Меркурий“, пише вестник "Труд".  „Има съгласие за кабинет с неясен състав, но с премиер на реформаторите“, отбелязва  "Капитал Дейли". "ГЕРБ ще остави част от министрите“, пише вестник "24 часа", по изказване вчера на „лидера на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов“. "Божидар Лукарски и Румен Христов точат зъби за премиерския пост“, коментира вестник „Дума“, като се позовава на слухове за евентуален премиер на реформаторите. По данни на часовия вестник, сред „фаворитите да оглавят кабинета“ е и заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски, и здравният министър в оставка Петър Москов, който „от вчера е безпартиен“. „Москов или Христов премиер“, прогнозира и вестник „Стандарт“. 
Ненчев - министърът с най-голям шанс за затвор“, пише „24 часа“ заради обвинението на министъра на отбраната в оставка . „Ненчев на съд за четвърт милион - ще отговаря за поръчката на военни облекла“, уточнява вестник „Дума“.  „Това се случва по-малко от месец след като на Николай Ненчев му бе повдигнато обвинение заради „Интендантско обслужване“, припомнят от „СЕГА“.  
„Данък „бюрокрация“ ще расте и догодина. Държавните институции са сред основните пречки за подобряване на бизнес средата“ - излиза със заглавие на чело вестник „СЕГА“, като се позовава на „тазгодишното издание на анкетата „2016г. през погледа на Българската стопанска камара“, в която участие са взели над 700 фирми. Като акцент от анкетата вестник "Монитор" извежда, че „всяка трета фирма очаква ръст на икономиката през 2017г.“, а вестник "Земя", че „половината от бизнеса не вижда светлина в тунела". 
Ковачки може да загуби голям дял от „Топлофикация Русе“, е една от водещите теми за вестник „Капитал Дейли“. Бившият собственик на ведомството - руската „Мечел интернешънъл холдиндс“ е обявила за продажба 49% от акциите на компанията, уточнява изданието.
„Арест заради коледна елха“, информира вестник „Земя“, като пояснява, че „петима души са задържани заради поставянето на дръвчето на площада в село Гърмен“ и проследява целия  скандал за коледното дръвче между „хората и кмета Минка Капитанова“.
Бум на ало измамите по празниците“, алармира „Стандарт“. „Версиите за манипулиране на жертвите постоянно се обновяват", предупреждават от МВР“, пише изданието. „Кацнаха у нас само половината за Коледа. Джебчийките ни обират с ревящи деца“, акцентира вестник „Телеграф“
„Реставрираха стенописи в Троянския манастир“, информира „Труд“. „Реставраторският екип е извършил професионална художествена реставрация и консервация“ на „20 кв. метра стенописи в църквата „Успение Богородично“ в манастира  „със средства на Министерството на културата“, допълва изданието. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна