Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бисеров оправдан по всички повдигнати срещу него обвинения

Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров по всички повдигнати срещу него обвинения. 

И на трите инстанции бившият заместник-председател на ДПС и на парламента Христо Бисеров е признат за невинен и по трите повдигнати срещу него обвинения за неплатени данъци, недекларирани валутни ценности и за неверни данни в декларация пред Сметната палата.

В обвинителния акт се твърди, че Бисеров не е уведомил БНБ за разпореждания с тези суми по сметки на доведения му син Ивайло Главинков в банка в Македония, както и че не е декларирал пред Сметната палата данните за депозитите му по сметки в женевска банка – 314 529 щатски долара и 82 515 евро.

Съдебните проблеми на Бисеров приключват след малко повече от три години. Разследването, преди което той изненадващо подаде оставка от парламента и ДПС,  започна за пране на пари, но преди около година прокуратурата се отказа от това обвинение и прекрати делото. Така на три съдебни инстанции Бисеров чу невинен. В мотивите си Върховният касационен съд е записал, че обвиненията срещу него са останали недоказани. Върховните съдии са отхвърлили финансовите претенции на Министерство на финансите срещу бившия силен човек в ДПС.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна