Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остават в сила ограниченията за движение в Североизточна България

Автор:
Ограниченията за движение, обозначени в системата на АПИ
Снимка: АПИ

Заради тежките метеорологични условия остават в сила ограниченията за движението на много места в страната, като най-строги са в областите Русе, Силистра, Разград, Добрич, Търговище и Шумен. 

Възстановено е движението в посока Варна на АМ "Хемус"в участъка Шумен - Слънчево. Движещите се в посока Варна след Слънчево се продължават по път I-2 Шумен - Варна. Остава напълно ограничено движението по АМ "Хемус" в посока Шумен. Път I-2 Варна - Шумен е отворен за движение от Варна до Неофит Рилски, след което в посока Шумен е затворен. 

Автомобилите до 12 тона вече могат да се движат през Айтоски проход и по пътя от Петолъчката до Бургас. Възстановено е движението на автомобили до 3,5 тона  и през Ришкия проход.

Пътищата от републиканската пътна мрежа в Търговищко вече са отворени за движение за автомобили до 12 тона, съобщават от местната "Пътна полиция". В региона няма бедстващи или пострадали хора. Заради лошото време 9 и 10 януари са обявени за неучебни в общините Попово и Търговище.

Възстановено е движението на всички автомобили по път I-8 София - Калотина. Днес опашката от автомобили на ГКПП "Калотина"  е достигнала 30 километра, съобщи слушател на БНР.


Всички междуселищни пътища на територията на община Бургас са отворени и проходими при зимни условия. Няма села и квартали без ток, съобщиха от общинския пресцентър. С приоритет продължава да се почистват трасетата на градския транспорт. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора. 

Пътищата в Смолянско са проходими при зимни условия, ситуацията по републиканската пътна мрежа в областта е нормализирана,  съобщават  от Областното пътно управление. От днес отпадна изискването за движение на автомобилите с вериги в областта. Остава в сила забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона в цялата За прохода "Пампорово" ограничението е за товарни автомобили над 3,5 тона. 

Намаляването силата на вятъра в Старозагорска област позволи отварянето на Прохода на Републиката за ТИР-ве. Пропускането им е регулирано от полиция. Отворен за движение, единствено за леки автомобили, е и проходът Шипка, където снежната покривка е над 1 метър. Заради ураганния вятър и нулева видимост е затворен пътят между селата Енина, Долно и Горно Изворово. Заради тежките зимни условия предстои затварянето на пътя между град Крън и село Енина, който е почти непроходим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени