Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Институтът по биоразнообразие на БАН първи представя дейността си

Българската академия на науките започна кампания, с която цели да покаже дейността на институтите към нея. Началото бе поставено с представянето на значимите научни изследвания, научните и научно-приложните проекти на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания.


Институтът по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН е основното изследователско звено в страната в областта на теоретичните и приложните аспекти на екологията, биоразнообразието, опазването на околната среда и устойчивото ползване на биологичните ресурси. С днешното ни представяне, искаме не само да покажем каква е работата и бъдещото ни развитие, но и възможностите, които предлагаме за младите специалисти, заяви директорът на Института доц. Анна Ганева.

Годишно в Института се обучават средно по 35-40 докторанти, а също и около 10 дипломанти от различни  университети. Учените работят по проекти, финансирани от Европейската комисия, от европейското икономическо пространство, от чужди научни фондове, от Министерството на околната среда и водите, и от други ведомства и фирми.  Доц.Анна Ганева допълни, че в момента важните проекти с приложно-научна насоченост са за картиране и оценка на екосистемните услуги, или какво могат екосистемите да дадат като природен продукт за хората.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна