Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полева високотехнологична болница отвори врати близо до фронтовата линия на Мосул

Нова полева високотехнологична болница беше разположена близо до фронтовата линия на сирийския град Мосул. Целта е лечебното заведение да предлага спешна медицинска помощ на ранените цивилни, уточняват от съдействалата за неговото разполагане международната благотворителна организация "Самарянска кесия".

Причината да дойдем е необходимостта на хората в Мосул - заради ранените и заради тези, които умират по пътя към Ербил. Нуждата от лекарска помощ до фронтовата линия е голяма,
обясни доктор Дейвид Гетъл, администратор на новата болница край Мосул.

Разположението на болницата значително ще съкрати пътуването на пострадалите участници в сраженията, тъй като най-близката лекарска помощ до сега беше разположена в Ербил -  столицата на Иракски Кюрдистан.
 
Работя в интензивното отделение, в което имаме на разположение всички онези неща, с които бих работила в болница в САЩ. Колкото по-близо сме до фронтовата линия, макар да е по-опасно, толкова по-добре е от гледна точка на времето за спасяване на човешки животи, допълни Британи Бъркли, медицинска сестра в полевата болница.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени