Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 300 хиляди лева липсват след обир на инкасо автомобил в София

| обновено на 28.01.17 в 10:05
Полицията в София издирва мъжете, които откраднаха близо 300 хиляди лева от инкасо автомобил снощи.

Обирът е извършен минути преди 22.00 часа близо до търговски център на бул."Цариградско шосе". Нападателите издебват единия охранител, който отваря бронираната врата на автомобила и тръгва към мола. Директорът на СДВР Младен Маринов уточни:

Без използване на заплаха или сила в автомобила прониква лице. Насочва оръжие към него и му издава команда да тръгне бавно с автомобила в посоката, в която е спрял.

Пристигналите на място полицаи откриват шофьора на микробуса вързан, но без да е пострадал при нападението. От СДВР уточниха, че крадците са взели само малка част от парите, превозвани от охранителната фирма, по първоначални данни около 300 000 лева:

Има сума пари, която липсва, но към момента материално отговорните лица правят точна ревизия, за да се установят точно щетите. Интересното е, че има и голяма сума пари, която е останала. Говорим от порядъка на около 700 000 лева, като повече от половината в момента са оставени в буса, въпреки че са имали възможност да вземат абсолютно всичко.

Вече са иззети и прегледани камерите на търговския център и околните сгради. Преди време в подземния паркинг на същия мол двама с автомати обраха близо 400 000 лева пак от инкасо автомобил.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна