Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вера Асенова официално декларира в СГС, че жалбата срещу "Да, България" не е подписана от нея

"Да, България" ще се яви на парламентарните избори заедно с партия "Зелените", под името Коалиция "Движение "Да, България"

| обновено на 07.02.17 в 15:35
Вера Асенова
Снимка: "Да, България"
Вера Асенова, от чието име беше подадена една от трите жалби, които спряха регистрацията на "Да, България", сигнализира в  Софийската районна прокуратура прокуратура за злоупотреба с лични данни. Заедно с лидера на формацията Христо Иванов тя беше в деловодството на Софийския градски съд, за да декларира, че депозираната там жалба не е подписана от нея:

Тези потресаващи престъпления срещу личността - кражба на лични данни, които водят до кражба на фирми, кражба на имоти, има твърде много потърпевши от тях. Аз сега съм поредният индивид, лично засегнат. Това за първи път се прави срещу политическа партия. Ще направим всичко възможно да накараме органите да си свършат работата.

Асенова заяви, че подписът под жалбата прилича на нейния, което даде на Христо Иванов основание да заподозре, че жалбите са писани от човек, който е виждал подписите на учредителите 

"Да, България" ще се яви на парламентарните избори заедно с партия "Зелените", под името Коалиция "Движение "Да, България", съобщи лидерът Христо Иванов, но отказа информация с кои други партии се преговаря в момента:
Разговаряме. С няколко варианта, просто в  този момент нямаме готовност да направим окончателно обявление. Триста партии има в България, но докато ги изброите, ще сме готови да кажем нещо.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна