Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново километрична опашка от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево"

Снимка: Булфото

Колона от ТИР-ове се образува отново тази сутрин на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката е дълга около 4 километра. От понеделник тя е намаляла с 14 километра. Движението към Турция беше възстановено след полунощ. Пунктът "Капъкуле" на турска територия спря да работи за няколко часа заради проблем в системата.

Шофьорите продължават да изчакват почти по цяло денонощие и недоволстват:

В средата на седмицата управия няма и винаги е така. На връщане даже е по-лошо. На връщане съм чакал по два дена и две нощи. Няма спане, не може да спазваме карти, плащаме глоби.

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с недоволните шофьори и с ръководството на пункта. Те обсъдиха някои от проблемите, които трябва да се решат:

Опашката в понеделник беше близо 18 километра, сега е 4. Сигурно знаете, че има проблеми с турската страна, които са спирали работа и снощи, и онази вечер, но имам уверението, че митническите служители са работили максимално напрегнато, максимално интензивно за това камионите да бъдат обработвани възможно най-бързо.

Решението ще дойде с построяването на нов паркинг, но за това трябва време, подчерта Манолова, тъй като първо трябва да се направи проект, след което да се намери и финансиране. Трябва да се извърши и отчуждаване на имоти по границата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна