Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко четири жертви на лавина във френски курорт

| обновено на 13.02.17 в 16:36
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко четирима души са загинали при падане на лавина във френските Алпи, която е затрупала група скиори и техния ръководител. Спасителните екипи продължават издирването. Петима души все още се издирват, но спасителните екипи губят надежда да открият оцелели.

Лвината е паднала днес преди обед край френския курорт Тин, близо да италианската граница. Досега са били открити телата на двама затрупани, а други двама са починали впоследствие.

Групата от девет души, повечето младежи под 20 години, по информация на радио "Франс енфо", са се намирали извън пистата за ски. Сигналът за бедствието е бил подаден от персонала на спортната база, веднага на мястото са били изпратени специализирани екипи и хеликоптери с медицинско оборудване.

Опасността от лавини днес в района е била на средно ниво - 3-та степен от 5-степенната скала. Най-вероятно вятърът и променливите температури са причинили бедствието.

През последните дни още двама скиори са намерили смъртта си във френските Алпи в разгара на курортния сезон през зимната ваканция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени