Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти арестуван в Малайзия във връзка със смъртта на Ким Чен-нам

Ким Чен-нам
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гражданин на Северна Корея е бил арестуван във връзка с убийството на Ким Чен-нам, доведен брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи полицията в Малайзия, цитирана от Би Би Си.  Издирват се още трима мъже, които може да имат връзка със смъртта на Ким Чен-нам.

В хода на разследването на смъртта му вече бяха задържани трима души - индонезийка, малайзиец и виетнамка. Четвъртият заподозрян за смъртта му е бил арестуван в петък вечер в щата Селангор, близо до столицата Куала Лумпур. Засега повече подробности за ареста не за известни.

Смята се, че Ким Чен Нам е бил отровен на 14 февруари, докато е чакал да се качи на самолет от Куала Лумпур за Макао. На летището той се почувствал зле, а впоследствие издъхнал на път за болницата. Отровата е била пръсната в лицето му.
 
Хипотезите за смъртта на Ким Чен-нам продължават да се увеличават, предаде Асошиейтед прес. Според една от тях, той е бил убит от режима в Пхенян, защото планирал да създаде правителство в изгнание, в което да участват други дезертирали от Северна Корея лица от висшия ешелон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени