Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов за смяната на Георги Костов: БСП се готви да купи изборите

Лиляна Павлова: Това е натиск върху системата на МВР, за да се извършват кадрови промени в структурите

Снимка: БТА

БСП се готви да купи изборите. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Сливен новината за смяната на главния секретар на МВР Георги Костов. Според него, учудващ е фактът, че тези смени се правят в градове, където партията му няма добри резултати - Перник, Видин, Враца и Монтана. Според  Борисов най-вероятно по тази схема предстои да бъдат сменени и полицейските шефове по места.

Явно е, че ще се направи интервенция. БСП  се готви да купи изборите. Със смяната на областните управители, главния секретар.. Сега сигурно ще започнат и полицейските началници.

Борисов коментира и публикацията във фейсбук профила на президента Радев, в който се казва, че България плаща за охраната на въздушното си пространство.

Прекрасно знае, че не сме платили нищо. И в никакъв случай не сме дали и една стотинка за управление на такива сили! Няма и да дадем! Ако ние дойдем на власт, аз ще стоя докрай против флотилия в Черно море.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова определи предложението за уволнение на Георги Костов като опит за натиск за кадрови промени в системата. Във Варна тя заяви:

Това е опит всъщност за натиск върху системата на МВР, за да се извършват реално кадрови промени в структурите на Областните дирекции на полицията и масова чистка вече и в МВР. Първо, видяхме как Отбраната пое подготовката и координацията на изборите, а сега видимо овладяват и МВР. Не на последно място, видяхме чистката, която започна и масовото нахлуване през задния вход във властта - на кадри на БСП и кадри от предишните коалиции".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна