Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие заради футболната среща между „Левски“ и ЦСКА

Снимка: архив

Днес предиобед конни полицаи от СДВР показаха умения на стадиона в кв. „Бенковски“ по случай Тодоровден. В следобедните часове те ще участват в охраната на футболната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА на Националния стадион "Васил левски", трябва да охраняват част от „Борисовата градина“ и да не допуснат безредици сред феновете на сини и червени.

Полицейското присъствие в центъра на София е видимо засилено още от ранните часове на деня. Патрули има на повечето спирки на градския транспорт, а около стадион "Васил Левски" униформените са в пъти повече:

Предприети са абсолютно всички мерки, ангажиран е сериозен полицейски ресурс, включително и предадени сили от дирекция "Жандармерия". Надявам се да създадем добър обществен ред, за да протече нормално срещата, каза директорът на СДВР Младен Маринов.

По традиция служители на "Конна полиция" участват в охраната на пространствата около самия централен стадион преди футболни срещи, които се считат за рискови.

От МВР предупредиха, че проверките преди мача "Левски" - ЦСКА ще бъдат сериозни, а пияни, дрогирани и агресивни фенове няма да бъдат допускани.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна